Guatemala, prima țară care și-a arborat steagul în Ierusalim

Guatemala este prima țară care și-a arborat steagul în Ierusalim. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat într-o postare pe Twitter că steagul țării a fost deja arborat pe locul în care va funcționa noua misiune diplomatică peste două săptămâni, scrie RT.

Marți, noua ambasadă a Guatemalei din Ierusalim a ridicat steagul național deasupra clădirii care își va începe oficial activitarea la 16 mai, la doar două zile după ce SUA intenționează să își mute ambasada din Tel Aviv.

Înainte de rificarea steagului, țara latinoamericană și-a mutat personalul de la Tel Aviv la noua sa locație din parcul tehnologic Malkha din Ierusalim.

“Am fost mișcat să văd steagul Guatemalei fluturând în Ierusalim, înainte de deschiderea ambasadei Guatemalei, în cursul acestei luni. Dragi prieteni, bine ați venit înapoi în capitala noastră veșnică “, a comentat premierul israelian pe Twitter alături de o imagine cu steagul Guatemalei.

Președintele Guatemalei Jimmy Morales a anunțat pentru prima dată decizia țării de a-și reloca ambasada în Ierusalim în decembrie, la puțin timp după recunoașterea de către președintele Donald Trump a Ierusalimului drept capitala statului Israel.

 În martie, Morales a confirmat încă o dată că ambasada Guatemalei se va deschide imediat după ce Statele Unite vor face acest lucru, scrie libertatea.ro

În decembrie Netanyahu a cerut altor țări să urmeze exemplul Washingtonului de a recunoaște Ierusalimul drept capitala israeliană. Pe lângă SUA și Guatemala, România și-a anunțat intenția de a-și muta ambasada. Bucureștiul nu a anunțat încă data la care va demara procedurile relocării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu