Grupurile de experţi din AIE au discutat programul de activitate al viitorului Guvern

Grupurile de experţi ai Partidului Democrat, Partidului Liberal şi Partidului Liberal Democrat s-au întrunit în această seară la Guvern, pentru a discuta programul de activitate al viitorului Executiv.

Întâlnirea a reprezentat o primă etapă în elaborarea programului de guvernare. Experţii spun că în următoarele zile vor avea loc alte runde de consultări, în format trilateral. Discuţiile au avut loc fără liderii partidelor. Formaţiunile şi-au delegat vicepreşedinţii şi prim-vicepreşedinţii, o parte dintre ei fiind şi miniştri în exerciţiu în actualul Guvern. Reprezenaţii PLDM şi PD nu au vrut să facă declaraţii pentru presă.

Vicepreşedintele PL, Ion Hadârcă, a spus că s-a discutat despre o reformă constituţională şi una în justiţie. Contradicţii ar fi apărut între PD şi PL la tema reformelor în domeniul economic.

Termenul limită pentru prezentatea programului de guvernare, precum şi a componenţei noului Guvern este 14 ianuarie, când se împlinesc 15 zile de la desemnarea lui Vlad Filat în funcţia de premier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu