Grupul Volkswagen ar putea cere despăgubiri de la fosta administraţie în scandalul Dieselgate

Grupul Volkswagen este departe de a avea o perioadă liniștită, în contextul în care scandalul emisiilor diesel continuă să îi bântuie pe nemți chiar și la 3 ani de la izbucnirea lui.

În urmă cu o săptămână, șeful Audi a fost arestat în Germania, Rupert Stadler fiind "dat jos" și înlocuit cu Bram Schot, ce va asigura interimatul.

Pe fondul tensiunii generale, grupul se gândește acum să ceară despăgubiri de la fosta conducere din 2015, an în care Volkswagen a fost lovită de scandalul emisiilor, potrivit presei germane.

"Despăgubirile din partea foștilor membri ai conducerii sunt luate în calcul foarte serios. După ce vom avea rezultatul anchetei autorităților, vom lua o decizie," a declarat Stephan Weil, unul dintre oficialii VW din actuala conducere.

Autoritățile germane investighează în această perioadă oficiali de rang înalt de la Audi, după ce fostul șef Rupert Stadler a fost arestat pentru fraudă și publicitate falsă în scandalul Dieselgate.

El a fost acuzat că nu a luat măsuri să oprească livrarea în Europa a modelelor cu emisii trucate, începând cu sfârșitul lui 2015.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu