Grupul Metallica va lansa în noiembrie primul său album în opt ani

Metallica, unul din cele mai cunoscute grupuri de heavy-metal din lume, a anunțat joi lansarea în luna noiembrie a primului său album în opt ani, scrie Agerpres.

Cu titlul original de "Hardwired...To self-destruct", acesta îi va urma albumului "Death Magnetic!", lansat în 2008, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a formației de rockeri.

"Știm că ne-a luat ceva timp, dar suntem mândri să prezentăm 'Hardwired...To self-destruct', noul album de studio al grupului Metallica, îndelung așteptat", scrie în comunicat.

Al 11-lea album de studio al cvartetului format din cântărețul James Hetfield, bateristul Lars Ulrich, chitaristul Kirk Hammett și basistul Robert Trujillo va apărea pe piață în 18 noiembrie și va avea două discuri cu 12 titluri care rămân în tematica ansamblului discografiei Metallica: "Here comes revenge", "Murder One" sau "Spit out the bone".

James Hetfield și Lars Ulrich, fondatorii grupului, au produs albumul cu Greg Fidelman, care a colaborat deja cu formația, precum și cu alte grupuri ca Red Hot Chili Peppers sau Slayer. Prima piesă este deja disponibilă pe internet, fiind însoțită de un videoclip alb-negru.

Unul din grupurile cu cel mai mare succes comercial din istoria muzicală, Metallica s-a format în 1981 la Los Angeles. Încă de la primul album, "Kill Em All", s-au bucurat de succes la scară internațională, iar cel de-al treilea album al lor, "Master of Puppets", lansat în 1986, figurează în Top 30 al celor mai mari vânzări.

În 35 de ani de carieră, formația a vândut zeci de milioane de albume în lumea întreagă și a primit opt premii Grammy, cele mai importante recompense ale industriei muzicale americane, încheie AFP.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu