Grupul infracţional care fura componente ale maşinilor din Capitală a fost reţinut la Odesa

Embed:
Un grup infracţional specializat în furtul părţilor componente ale automobilelor de lux precum Lexus și Toyota (faruri, senzori de parcare, bare de protecție, torpedouri,  radiatoare, etc.) din Chișinău, a fost destructurat de ofiterii Direcției  Combaterea  crimelor  grave a  Inspectoratul Naţional de Investigaţii împreună cu cei de la Direcției  Poliției  Criminale  din  regiunea Odesa.
 
Membrii grupui în număr de 5 bărbaţi cu vârstele cuprinse între 32 şi 43 de ani, originari din Transnistria, sunt suspectaţi în comiterea a peste 15 furturi timp de două luni. Aceştia ar fi cauzat un prejudiciu de circa 2 milioane de lei în Moldova.
 
Bărbaţii acționau preponderent  pe  timp  de  noapte și sustrăgeau părţi de la automobilele parcate pe teritoriul mun. Chișinău și localitățile regiunii Odesa prin metota spargerilor geamurilor. 

Ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave, alături de procurorii PCCOCS și în colaborare cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și cu cei ai DP Chișinău, au întreprins un şir de măsuri speciale de investigaţii, acțiuni de urmărire penală și ambuscade pe timp de noapte.

Infractorii aveau mai multe automobile cu care se deplasau la locul comiterii infracțiunilor. 

Astfel, ca urmare a amplei operațiuni comune desfășurată de polițiștii moldoveni și cei din Odesa, au fost reținuți în flagrant doi dintre suspecți, în momentul dezasamblării unui automobil de model Lexus,  în orașul Odesa.

În continuare, polițiștii moldoveni în colaborare cu organele de drept din Odesa,  întreprind  acțiuni speciale de investigație  pentru stabilirea și reținerea tuturor persoanelor care fac parte din grupare precum și stabilirea tuturor cazurilor comise de membrii grupării.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor pe teritorilor Republicii Moldova, suspecții riscă de la  7 la 12 ani de închisoare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu