Grupul de reformă din PL: Formaţiunea nu se scindează, vrem doar democratizare, fără autoritarism FOTO

Partidul Liberal nu se scindează, doar necesită o reformare. Asigurările vin din partea grupului format în interiorul PL pentru democratizarea partidului. Mai mulţi membri ai acestui grup au ieşit, astăzi, în faţa presei pentru a explica care le sunt intenţiile.

"Vă asigur ca acest pas pe care îl facem acum a fost îndelung cumpănit, răspunde unor aşteptări venite din spaţiul mediatic, din teritoriu, la fel ca şi din afara Republicii. Am decis să rupem tăcerea. Aş vrea să anticipez, să nu interpretaţi ca o încercare de scindare, de acuze, dimpotrivă, considerăm acest consiliu ad-hoc pentru reformarea PL, pentru păstrarea capacităţilor partidului, pentru a ne menţine pe un eşicheier politic favorabil, de a democratiza viaţa internă şi a menţine capacitatea dialogului şi a negocierilor", a declarat prim-vicepreşedintele PL, Ion Hadârcă.

Deputatul PL, Ana Guţu, a sublniat că membrii grupului de reformă a PL optează pentru democratizarea formaţiunii, comunicare eficientă, corectitudine reciproca, competiţie sănătoasă şi renunţarea la autoritarism.

"Ţinând cont de evoluţia evenimentelor de pe scena politică, luând în consideraţie opţiunile alegătorilor, urmărind promovarea unui climat constructiv, pledăm pentru democratizarea internă a tuturor structurilor PL. Considerăm prioritară menţinerea cursului european în concordantă cu programul asumat, revenirea la negocieri a componetelor AIE. Exprimăm regretul în legătură cu atacurile asupra mass-media. Optăm pentru înnoirea conducerii PL, comunicare în bază pluralismului de opinii, atragerea şi promovarea resurselor umane, renunţarea la autoritarsim", a declarat Ana Guţu.

Publika.md menţionează că, astăzi, membrii Grupului de reformă PL au ceut organizarea Congresului extraordinar al partidului şi alegerea lui Dorin Chirtoacă în fruntea acestei formaţiuni. Demersul este susţinut de mai mulţi deputaţi, miniştri, viceminiştri şi şefi ai structurilor teritoriale ale PL.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu