Grupul Candu a anunţat retragerea din fracţiunea PDM

Embed:

 

Cei şase deputaţi care au părăsit ieri Partidul Democrat au anunţat astăzi formarea grupului parlamentar "PRO MOLDOVA". Anunţul a fost făcut în plenul Parlamentului de Segiu Sîrbu, secretarul noului grup parlamentar.

SERGIU SÎRBU,  secretarul grupului parlamentar "PRO MOLDOVA": "Deputaţii Andrian Candu, Serghei Sîrbu, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici, Eleonora Graur, Grigore Repesciuc au decis constituirea grupului parlamentar „PRO Moldova”. Totodată acest grup de deputaţi au decis că conducător a grupului parlamentar „PRO MOLDOVA” să fie ales domnul deputat Andrian Candu. Iar secretar Serghei Sîrbu. "

ANDRIAN CANDU, liderul grupului parlamentar "PRO MOLDOVA": "Noi astăzi am declarat că ne-am retras din fracțiunea PDM în mod oficial. Şi noi cei şase deputaţi, care ne vedeţi în faţă am constituit grupul parlamentar „PRO MOLDOVA”. Bineînțeles că acest grup parlamentar va servi ca bază la crearea viitoarei formațiuni politice. O formaţiune politică pe care o vedem noi de orientare centru-dreapta. Şi bineînțeles cu viziunea legat de integrarea europeană."

De asemenea, liderul grupului parlamentar "PRO MOLDOVA", Andrian Candu, a mai spus că, de astăzi, va demara o campanie de colectare a semnăturilor pentru proiectul de lege de modificare a Constituției legat de vectorul european a Republicii Moldova.

ANDRIAN CANDU, liderul grupului parlamentar "PRO MOLDOVA":  "La ora actuală avem şase semnături a noastre şi începând de azi vom intra în discuții cu colegii din celelalte fracțiuni parlamentare pentru a colecta numărul de semnături 34 pentru a trimite ulterior acest proiect de lege la avizare în adresa Curți Constituționale. Şi ulterior după avizul Curți Constituționale să se regăsească neapărat în mod obligatoriu pe agenda Parlamentului. "

Tot în cadrul şedinţei legislativulu liderul fracţiunii PDM, Dumitru Diacov, le-a urat succes foştilor colegi de partid.

DUMITRU DIACOV, liderul fracţiuni PDM: "Sigur că fracțiunea a vota pentru excluderea colegilor, foștilor colegi din fracțiunea parlamentară. Le dă undă verde să plutească pe valurile tulbure a politicii moldovenești. Îmi pare rău că domnul Sîrbu în ecuația aceasta nu s-a ales cu o funcţie mai mare, dar dacă o să slujească poate, poate sa primi ceva. Şi restul succes stimați colegi."

Tot astăzi, Andrian Candu a anuţat că în baza grupului PRO MOLDOVA va fi constituită o nouă formaţiune politică, de centru-dreapta.

 

 

loading...

Lasă un comentariu