Gruparea Stat Islamic ameninţă cu atacarea secţiilor de votare la alegerile legislative din mai din Irak

Gruparea Stat Islamic (SI) a ameninţat cu atacarea secţiilor de votare şi agresarea alegătorilor la scrutinul legislativ din 12 mai din Irak, ameninţare lansată într-un mesaj audio al purtătorului său de cuvânt, Aboulhassan al-Mouhajer, publicat pe Telegram, scrie Agepres.ro.

În mesaj, Al-Moujaher se adresează musulmanilor sunniţi irakieni pentru a-i descuraja să participe la alegeri, primele de la proclamarea de către Bagdad, în decembrie 2017, a victoriei împotriva organizaţiei jihadiste.

''Către sunniţi (...), ştim că guvernul Rafida (''necredincioşi'', termen peiorativ prin care salafiştii îi desemnează pe şiiţi) este pe punctul de convoca alegeri. Judecata noastră se va aplica pentru cei care le convoacă şi pentru cei care participă la ele'', afirmă purtătorul de cuvânt al SI.

''Secţiile de votare şi cei care se află în ele vor fi ţinta combatanţilor noştri. Staţi departe de ele şi nu mergeţi prin apropiere'', a adăugat el.

Organizaţiile extremiste sunnite au adoptat în continuare un ton plin de ură faţă de şiiţi, majoritari în Irak, şi se opun alegerilor de la înlăturarea de la putere a lui Saddam Hussein în 2003, sporind atentatele în timpul scrutinelor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu