Grup infracţional din Moldova care vindea droguri în Rusia, destructurat. Doi suspecţi, trimişi în judecată

Embed:

Doi membri ai unui grup infracţional, constituit și coordonat din Republica Moldova, care era implicat în trafic de hașiș din Spania în Federația Rusă, vor compărea pe banca acuzaţilor. 

Potrivit procurorilor, acuzaţii cumpărau 1 kg de hașiș cu 700-800 de euro și îl vindeau traficanților de droguri din Moscova cu 2.000-2.500 de euro, iar banii acumulați din vânzarea drogurilor erau investiți în activitățile lor din ţară, pe ale căror active și bunuri (imobile și automobile), procurorii au aplicat sechestru. 

În urma investigaţiilor efectuate de către organele de drept din Moldova, au fost capturate un număr de șase transporturi de hașiș în Spania, Italia, România, Ucraina, Belarus și Rusia. În total, au fost ridicate 400 kg de hașiș.

Drogurile erau ascunse în rezervoarele pentru combustibil ale automobilelor care se deplasau din Spania pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Belarusului, Ucrainei, cu destinația finală în Federația Rusă. Membrii grupului evitau traversarea teritoriului Republicii Moldova, pentru ca activitatea lor infracțională să nu fie investigată de către autoritățile de drept de aici. Cantitatea de droguri pe care au transportat-o a fost de 500 kg, care în urma vânzărilor a generat suma de aproximativ un milion de euro.

Dacă vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, suspecţii riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu