GROAZNIC! O familie din Nisporeni racola oameni, îi ameninţa şi îi punea să cerşească (VIDEO)

Embed:

O familie, tată, mamă și fiică, cu vârste de 56, 60 și respectiv 21 de ani, domiciliați în raionul Nisporeni, toţi sunt cercetați în stare de arest pentru 30 de zile.

De mai bine de opt ani, suspecții, prin abuz de poziţie de vulnerabilitate, exploatau persoane pentru practicarea cerşetoriei. La moment, au fost identificate două persoane, o femeie şi copilul acesteia  de 9 ani.  

Astfel, suspecții confiscau de la victime actele de identitate, şi prin ameninţare cu aplicarea violenţei fizice, îi impuneau să cerşească pe străzile orașului Nisporeni, mun. Chişinău şi la mai multe mănăstiri din preajma oraşului, adăpostindu-i într-un local deghizat într-un spaţiu locativ din raionul Nisporeni. 

Persoanele exploatate acumulau timp de o zi câte circa 500 - 1.000 de lei fiecare din ei, ulterior banii erau luaţi de membrii grupului, care utilizau mijloacele financiare în scopuri personale.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală "Traficul de ființe umane". Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă de la 7 la 15 ani.

De asemenea, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate și racolate.

Studiile arată că, de cele mai multe ori, banii câştigaţi de cerşetori nu sunt utilizaţi de cei care apelează la mila cetăţenilor sau de familiile acestora, ci de alte persoane, care coordonează şi profită de pe urma reţelelor de cerşetori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu