Groază, sânge şi durere. Ucrainenii îşi plâng părinții, copiii și frații pierduți pe Euromaidan

Embed:

Ucraina şi-a plecat astăzi capul în faţa celor peste 100 de eroi care au urcat la cer acum un an. Ei au plătit cel mai scump, cu propriile lor vieţi, pentru idealurile democraţiei.

Mii de oameni în frunte cu președintele Petro Poroșenko, au ieșit în centrul capitalei ucrainene pentru a comemora victimele Euromaidanului.  

"Glorie Ucrainei! Luptaţi şi veţi învinge! Dumnezeu o să vă ajute. De partea voastră e dreptatea, de partea voastră e gloria şi puterea sfântă", a spus președintele Ucrainean, Petro Poroșenko. 

Liderul de la Kiev a declarat că are dovezi care confirmă că lunetiştii au fost coordonaţi de un consilier al lui Vladimir Putin, Vladislav Surkov. Informaţiile au fost confirmate după ce anchetatorii au obţinut acces la interceptarile discuţiilor telefonice dintre Surkov şi fostul preşedinte, Victor Ianukovici.

"A fost o depoziţie oficială într-o anchetă penală că Vladislav Surkov, consilier al preşedintelui Rusiei, a coordonat grupuri de lunetişti străini pe Euromaidan", a menționat Poroșenko.

În 19 şi 20 februarie 2014 forțele de ordine au luat cu asalt Piața Independenței. Opoziția de atunci a anunţat că peste 100 de manifestanți au fost împușcați mortal de către lunetişti și 500 au fost răniți.

Actuala criză din ţara vecină a fost declanşată de refuzul fostului preşedinte Victor Ianukovici de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, la sfârşitul anului 2013.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu