GRIPA IA AMPLOARE ÎN MOLDOVA! Un gimnaziu şi o grădiniţă din Ceadîr-Lunga au fost închise

Embed:

Gimnaziul şi grădiniţa din satul Gaidar, raionul Ceadîr-Lunga, au fost închise, temporar, din cauza numărului mare de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate în localitate.

Decizia a fost luată după ce 25% dintre copii s-au îmbolnăvit. Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, toţi copiii urmează tratament şi sunt supravegheaţi de către medicii de familie.

Primarul din Gaidar susţine că e prima dată când localitatea se confruntă cu o asemenea situaţie.

Directorul grădiniţei susţine că cei mici au început să se îmbolnăvească imediat după sărbătorile de iarnă.

În lunile ianuarie şi februarie, 170 de copii s-au îmbolnăvit. Aproximativ 30% din copiii au făcut şi bronşită. Doar trei au ajuns, însă, să fie spitalizaţi.

Activitatea gimnaziului şi grădiniţei ar putea fi reluată peste zece zile. Până părinţii au grijă ca să ţină virozele departe de copii.

În total, de la începutul sezonului rece, în ţară au fost înregistrate 156 cazuri de gripă, care au provocat şi două decese din cauza complicaţiilor.

Situaţia este critică şi în Ucraina, acolo unde până acum au murit 192 de oameni. În același timp, în Rusia, au decedat 200 de persoane. Primul deces din cauza gripei a fost înregistrat astăzi în România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu