Gripa face noi victime în România. Opt persoane au murit

Ultima victimă a gripei este un tânăr de 17 ani din Teleorman. Până acum au fost înregistrate opt decese din cauza gripei. Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat recent că nu se poate vorbi despre o epidemie, scrie realitatea.net.

Un tânăr în vârstă de 17 ani din judeţul Teleorman, a murit, marţi, din cauza gripei, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Băiatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1) pdm09 şi virus respirator Sincitial (VRS), având condiţii medicale preexistente. De asemenea, el era nevaccinat antigripal, mai arată sursa citată. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la opt.

Un bebeluş de 11 luni a murit, duminică, de gripă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din București.

Era internat acolo de pe 8 ianuarie, când a venit în stare gravă. Bebeluşul nu era vaccinat antigripal.

Medicii l-au testat şi i-au pus diagnosticul de gripă tip A chiar din Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. Bebeluşul a fost internat atunci în Secţia de Terapie Intensivă, fiind intubat, conform mediafax.ro.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, ci de o circulaţie mai intensă a virusului gripal.

"Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină", a declarat, marţi, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare.

Ministrul a spus că potrivit ultimelor raportări primite sunt vaccinate antigripal 1.200.000 de persoane.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu