Gripa a făcut prima victimă în acest an. A decedat un copil de şase ani

Embed:

În Chişinău, un băiat de doar 6 ani a decedat de gripă. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă, în cadrul şedinţei primăriei. 

Şefa direcţiei sănătate din cadrul Primăriei Chişinău, Tatiana Buciarschi, a precizat că băiatul şi mama sa au venit din Rusia la rude, în sectorul Botanica al Capitalei. 

În data de 30 decembrie, copilul s-a simţit rău, iar părinţii au refuzat spitalizarea. A doua zi - pe 31 decembrie, băiatul a fost internat la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău. Minorul a primit tratamentul necesar, însă starea lui s-a agravat. În data de 3 ianuarie, analizele de laborator au confirmat că băiatul avea gripă de tip AH1N1.

În pofida eforturilor medicilor, în data de 8 ianuarie curent, acesta a decedat. 

Potrivit Tatianei Buciarschi, copilul ar fi venit în ţară deja bolnav, deşi mama sa afirmă contrariul. 

În prezent, mama băiatului este internată şi urmează tratamentul necesar. De asemenea, membrii familiei-gazdă au fost supuşi investigaţiilor, iar copilul lor în vârstă de patru ani a fost internat la spitalul de copii "V. Ignatenco" din Capitală. Potrivit medicilor, starea lui este stabilă.

Tatiana Buciarschi a precizat că atât copilul decedat, cât şi mama sa şi membrii familiei-gazdă nu au fost vaccinaţi contra gripei.

PUBLIKA.MD precizează că potrivit ANSP, în prima săptămână a noului an, în ţară au fost 37 de cazuri de gripă. 

 
loading...

Lasă un comentariu