Grigore Petrenco vrea locul lui Voronin în fruntea PCRM: Cer convocarea unui congres extraordinar al partidului

Embed:
Deputatul comunist Grigore Petrenco cere liderului PCRM cedarea locului de preşedinte şi convocarea unui congres extraordinar al partidului. Ba mai mult, Petrenco a solicitat lui Vladimir Voronin să nu mai înainteze candidatura sa la funcţia de preşedinte PCRM şi să îi cedeze lui acest loc. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui brifieng de presă încheiat acum câteva minute. 
 
Deputatul comunist acuză liderul PCRM de minciună şi trădare
 
"Declaraţiile precum că noi singuri am fi depus cereri de plecare din conducerea partidului este o minciună mare. Dacă domnul Voronin are vreo cerere de a mea cu asemenea solicitare, îl rog să o facă publică. Preşedintele Voronin a vândut partidul lui Plahotniuc, iar politica pe care o duce în ultimele luni nu este pe placul membrilor şi a celor care au votat PCRM", a declarat Petrenco. 
 
Deputatul comunist mai susţine că: "Ultimele acţiuni ale preşedintelui Voronin a transformat membrii partidului în obiectul glumelor oponenţilor noştri. Un exemplu recent este ratificarea Acordului de Asociere în Parlament. Decizia lui Voronin de a nu participa la dezbateri, de a părăsi şedinţa Parlamentului şi a nu vota împotriva Acordului Moldova-UE este o greşeală politică gravă, cu care noi membrii şi votanţii acestui partid nu suntem de acord", a mai punctat Petrenco. 
 
"Vladimir Voronin trebuie să-şi asume toate greşelile şi responsabilitatea politică de a pleca de la conducerea formaţiunii. Îi sugerez lui Voronin să nu mai candideze pentru preşedinţia partidului la următorul congres. Chiar dacă acest lucru se va întâmpla, sunt gata să propun candidatura mea pentru funcţia de preşedinte al partidului", a conchis deputatul Grigore Petrenco. 
 
În concluzie, Petrenco este foarte optimist şi crede că PCRM este un partid cu potenţial şi are toate şansele să câştige următoarele alegeri dacă liderul comunist pleacă din fruntea formaţiunii. 
 
Publika.md aminteşte că acum o lună, la plenara PCRM mai mulţi membri din conducerea partidului comunist au fost excluşi printre care şi Grigore Petrenco. Conflictul cu liderul PCRM s-a amplificat la ratificarea Acordului de Asociere, unde Petrenco a fost unicul deputat comunist care a votat împotrivă.
 
După exprimarea acestei poziţii, Vladimir Voronin a declarat că "Petrenco nu mai face parte din echipa PCRM şi trebuie să depună mandatul de deputat".
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu