Grigore Petrenco riscă un an de închisoare. IATĂ de ce este suspectat deputatul comunist

Embed:

Deputatul comunist Grigore Petrenco riscă un an de închisoare sau amendă de până la 12 mii de lei. Membrii Comisiei Naţionale de Integritate au constatat că parlamentarul a tăinuit, în mod intenţionat, o parte din averile obţinute anul trecut. Dosarul deputatului PCRM a fost expediat deja la Procuratură, care urmează să decidă dacă îl trimite în instanţă.

"Nedeclararea transferurilor băneşti care au avut loc în 2012. Nedeclararea cotei părţi în proprietate de către soţia domnului Petrenco în apartamentul din Chişinău. Nedeclararea altor conturi bancare", a declarat vicepreşedintele CNI Victor Strătilă.

Membrii CNI au mai constatat că Grigore Petrenco ar mai fi ascuns faptul că deţine acţiuni în cadrul unei societăţi comerciale, dar şi că anterior a fost fondatorul unei întreprinderi.

Deputatul PCRM neagă constatările făcute de CNI. El a precizat că a inclus în declaraţia de avere şi proprietate toate bunurile care îi aparţin.

" Prima dată aud! Eu am declarat tot ce trebuia să declar", a spus Petrenco.

CNI verifică în prezent declaraţiile de avere a încă 10 deputaţi care sunt bănuiţi că ar fi tăinuit o parte din bunurile deţinute.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu