Grigore Petrenco este un agent important pe frontul războiului hibrid, dus de Rusia la Chişinău (VIDEO)

Embed:

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco este un agent important pe frontul războiului hibrid, dus de Rusia la Chişinău.

Împreună cu camarazii săi ideologici, acesta continuă să facă tot posibilul să destabilizeze situaţia din Moldova. Dovadă a acestui fapt este un film documentar, publicat de bloggerul Veaceslav Balacci.

În documentarul publicat pe Internet este prezentat parcursul politic al lui Grigore Petrenco, care, la prima vedere, pare lipsit de sens. Fiind ales deputat pe listele Partidului Comuniştilor, acesta devine unul dintre cei mai înflăcărați opozanți ai procesului de integrare europeană a Moldovei.

Mai târziu, Petrenco îşi arată susţinerea faţă de politicianul pro-rus Renato Usatîi, iar recent a încercat să se încadreze în rândurile societăţii civile, în calitate de activist civic, participând la marșul minorităţilor sexuale. Totodată, el continuă să facă declaraţii antioccidentale la posturile de televiziune din Federaţia Rusă.

"Destul să mai privim Occidentul ca pe un model al democrației. Acesta demult nu mai este un etalon al principiilor democratice. Se vorbeşte mult despre valorile democratice, însă ţările occidentale de multă vreme aplică o politică a dublelor standarde", a afirmat fostul deputat PCRM, Grigore Petrenco.

Acţiunile lui Petrenco par doar la prima vedere lipsite de sens. Autorul filmului este convins - acesta urmăreşte un scop bine determinat. Fostul comunist şi opozantul făţiş al Europei a susţinut comunitatea LGBT doar pentru a obţine protecţia Occidentului.

Devenind peste noapte militant pentru drepturile minorităţilor sexuale, Petrenco şi adepţii săi încearcă să ducă la bun sfârşit principala lor misiune - destabilizarea situaţiei în Moldova. În acest scop, aceştia au organizat acţiuni de protest, care s-au transformat în incidente violente şi ciocniri cu forţele de ordine.

Chiar dacă au ajuns pe banca acuzaţilor, camarazii lui Petrenco continuă provocările la adresa justițiarilor. Într-o înregistrare video se vede cum Pavel Grigorciuc varsă paharul cu apă peste procuror, înainte de începerea şedinţei de judecată.

Aşa-numita activitate civică nu-i împiedică pe adepţii lui Petrenco să iasă în evidenţă şi în alte situaţii. Astfel, după ce a fost dus la poliţie mort de beat, pentru că s-a bătut cu prietenii de pahar, Pavel Grigorciuc i-a acuzat pe poliţişti că l-ar fi torturat.

Iată cum comentează Petrenco pentru mass-media separatiştilor proruşi conflictul armat din estul Ucrainei.

"Aici, în Donbas, vedem ceea ce s-a întâmplat în anii '90 la noi, în Transnistria. Atunci, de fapt, a fost declanşat un război împotriva propriului popor", a afirmat fost deputat PCRM, Grigore Petrenco.

Grigore Petrenco este învinuit de provocarea dezordinilor în masă şi riscă până la opt ani de puşcărie. Acesta este cercetat în stare de libertate şi are unele restricții, cum ar fi interzicerea participării la proteste.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu