Grigore Petrenco A FOST PRINS! Fostul deputat încerca să PĂRĂSEASCĂ ŢARA ILEGAL

Embed:

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco a fost întors astăzi de pe Aeroportul Chişinău, în timp ce încerca să părăsească ţara. Asta deşi politicianul se află sub control judiciar.

Informaţia a fost confirmată de procurorul Nicu Şendrea: "Noi am intervenit în vederea evitării riscurilor de încălcare a măsurii preventive - control judiciar, care este aplicat de către instanță. Trebuia să existe o încheiere de permitere din partea instanței. Dumnealui nu avea așa ceva asupra sa. Avea o cerere care nu era conform procedurii."

Potrivit procurorului, pentru a obține dreptul de a părăsi țara, avocatul lui Grigore Petrenco trebuia să depună o cerere la ultima ședință de judecată, care a avut loc la sfârșitul lunii aprilie. Lucru care nu s-a întâmplat. 

Şi Poliţia de Frontieră precizează într-un comunicat de presă că "astăzi, în jurul orei 12.00, la linia de control s-a prezentat, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, Grigore Petrenco, care urma să zboare spre Munchen.

30 de minute mai târziu, pe linia dispeceratului Poliției de Frontieră a parvenit decizia instanței de judecată Râșcani, prin care am fost anunțați că dlui Petrenco nu i se permite părăsirea teritoriului R.Moldova. Astfel, angajații Poliției de Frontieră au solicitat, persoanei în cauză, să părăsească sala de așteptare, anunțându-l despre decizia instanței de judecată, ne fiind autorizată trecerea frontierei de stat.

Inițial, dl Petrenco nu s-a conformat cerințelor legale al polițiștilor de frontieră, urcându-se în autocarul care transportă pasagerii spre aeronavă. La solicitarea repetată a angajaților Poliției de Frontieră de a coborî din autocar, domnul Petrenco s-a conformat și a parasit sala de așteptări.

Poliția de Frontieră precizează că cetățeanul Grigore Petrenco nu a fost reținut, iar polițiștii de frontieră au acționat în conformitate cu legislația națională, nedepășind atribuțiile funcționale."

PUBLIKA.MD reaminteşte că politicianul s-a aflat mai bine de jumătate de an în detenție, apoi în arest la domiciliu. Acesta a fost reținut după ce a încercat, alături de câțiva activiști ai grupării extremiste Antifa, pe care o conduce, să ia cu asalt sediul Procuraturii Generale.

Poliţiştii au depistat asupra lor lanţuri şi alte obiecte din metal. Grigore Petrenco este cercetat penal și riscă până la trei ani de puşcărie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu