Grevă la Ryanair. Circa 400 de zboruri au fost anulate în toată Europa

Embed:

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a intrat în grevă. 400 dintre cele 2.400 de zboruri programate pentru astăzi au fost anulate, după ce piloţii din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia şi Belgia au anunţat un protest de 24 de ore. Ei cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor.

Germania este ţara cea mai afectată de greva piloţilor Ryanair, în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.

"Vrem să avem, în sfârşit, acorduri în privinţa salariilor pentru piloţii de la Ryanair. Pentru noi, dialogul social este crucial. Sistemul de la Ryanair pune deseori presiune asupra angajaţilor, în special asupra personalului de zbor. Asta trebuie să înceteze", a spus Ingolf Schumacher, reprezentant al Uniunii Piloţilor din Germania.

Conducerea Ryanair a declarat că pasagerii care şi-au cumpărat bilete la zborurile anulate îşi vor putea primi banii înapoi sau vor putea schimba gratis data plecării.

Manifestaţia piloţilor lasă rece administraţia operatorului irlandez, care a anunţat că nu intenţionează să facă majorări.

Mai mult, a amenințat că dacă greva va continua va angaja personal din Polonia.

Ryanair operează şi pe aeroporturile din România. Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis avertizări de călătorie pentru cetăţenii români care intenţionează să zboare astăzi cu această companie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu