Greva generală din Grecia continuă

Embed:

Grecia va fi paralizată şi astăzi, în cea de-a doua zi a grevei generale. Miercuri seara, parlamentul elen a aprobat în primă lectură, proiectul de lege privind noi reduceri salariale şi majorări de taxe. Zeci de mii de oameni au încercat, prin proteste fără precedent, să-i împiedice să facă acest lucru. În confruntările cu forţele de ordine mai mulţi protestatari au fost răniţi.

Un grup de protestari au încercat să doboare un gard de protecţie, instalat în faţa Parlamentului elen. Tentativa Poliţiei de a calma spiritele, aplelând la gaze lacrimogene, a încins şi mai mult spiritile. Furioşi, manifestanţii au aruncat cu pietre în poliţişti.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a trimis un mesaj de încurajare pentru greci. Acesta a declarat că Uniunea Europeană depune eforturi pentru a ajuta Grecia să depăşească criza şi că măsurile de austeritate sunt necesare.

"Facem tot posibilul pentru a pune în aplicare măsurile necesare care să ne ofere speranţa că Grecia îşi va reveni în viitor. Unele dintre măsurile acestea de tranziţie sunt inevitabile", a declarat Jose Manuel Barroso.

Greva generală din Grecia a paralizat transportul public, mediul de afaceri, şcolile şi spitalele din întreaga ţară. Noul pachet de măsuri de austeritate, adoptat de Guvernul de la Atena, este condiţia înaintată de creditorii străini pentru deblocarea unei noi tranşe de ajutor financiar, fără de care ţara riscă să dea faliment.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu