Greu de crezut! Un deputat cere pedepse mai blânde pentru bărbaţii care-şi bat soţiile

Deputatul rus Elena Mizulina, cunoscut pentru introducerea legii care interzice "propagandă homosexuală", este iniţiatorul unui proiect legislativ care prevedere dezincriminarea violenţei domestice.

Astfel, Mizulina, care este preşedintele Comitetului pentru familie, femei şi copii din cadrul Dumei de Stat, propune că faptele de violenţă din cadrul familiei să nu mai fie considerate fapte penale, ci doar contravenţii, noteză The Guardian.

"Nu vrem că oamenii să fie închişi doi ani şi să poarte pentru tot restul vieţii eticheta de infractor pentru o palmă", a argumentat deputatul rus.

Potrivit statisticilor oficiale, 40% dintre actele de violenţă din Rusia sunt comise în cadrul familiei. Acest lucru înseamnă că 36.000 de femei sunt agresate de partenerii lor în fiecare zi şi 26.000 de copii sunt bătuţi de părinţi în fiecare an.

Mai mult de 14.000 de femei mor anual din cauza violenţei domestice, potrivit ONG-ul Anna Center.

Proiectul propus de Elena Mizulina vine după ce, recent, a fost adoptat un amendament la Codul penal care încadrează violenţă domestică că fapta penală.

Mizulina, care este suţinută de militanţii pentru valorile familiale tradiţionale, cere anularea acestui amendament.

De asemenea, Biserica Ortodoxă Rusă a emis un comunicat prin care afirmă că "pedepsele corporale rezonabile, aplicate din dragoste, sunt un drept esenţial conferit părinţilor de Dumnezeu".

Rusia nu a semnat Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, care a intrat în vigoare în august 2014.

ONU a recomandat adoptarea unei noi legislaţii privind violenţă domestică şi a unor măsuri pentru sprijinirea victimelor în această ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu