GREŞELI PLĂTITE PRIN MUNCĂ! Bărbaţii din Capitală, condamnaţi la muncă în folosul comunităţii, au ieşit la curăţat zăpada

Embed:
Greşeli plătite prin muncă. Dis-de-dimineaţă, aproape 20 bărbaţi din Capitală, condamnaţi anterior la muncă în folosul comunităţii pentru furt, consum de droguri sau violenţă în familie, au ieşit la curăţat zăpada. Aceştia au dezăpezit curtea Spitalului "Sfânta Treime" din sectorul Râşcani şi strada Ismail din centrul Capitalei.

Alexandru a ajuns pe banca acuzaţilor după ce şi-a bătut propria mamă. El a fost condamnat la 400 de ore de muncă neremunerată: "Muncesc pentru că sunt vinovat, iar acum îmi fac orele. Este bine şi pentru mine, deoarece merg şi eu pe această stradă. Cel puţin nu stau în închisoare, sunt în libertate şi asta e bine".

Bărbaţii au fost repartizaţi pe sectoare. Ei au curăţat trotuarele şi staţiile de aşteptare a transportului public.

Alţii au făcut ordine în curtea spitalului "Sfânta Treime" din sectorul Râşcani.

"Este un ajutor foarte mare pentru spital, aşa că le mulţumim. Lucrează foarte bine şi se străduiesc să îndeplinească sarcinile", a menţionat Vera Sidenco, şef pe gospodărie, Spitalul "Sfânta Treime".

"Eu sunt gata să fiu pedepsit şi să mă isprăvesc. Pe zi fac câte opt ore, mai bine aşa decât să stau doi ani închis. Azi sunt prima zi de lucru şi iată vedeţi, lucrăm şi noi", a spus un condamnat.

"Ttotul e bine. Eşti la libertate, nu stai închis. O să fiu mai atent şi cred că nu se va mai întâmpla aşa ceva", a explicat un alt condamnat.

Reprezentanţii consiliilor de probaţiune susţin că, în acest fel economisesc anual milioane de lei.

"Fiecare persoană care a fost în conflict cu legea, în mod individual i se stabileşte un grafic în funcţie de programul său de activitate. El are posibilitatea să lucreze, să întreţină familia şi totodată să execute pedeapsa", a declarat Svetlana Vereteno, conislier de probaţiuni Botanica.

În prezent, în Republica Moldova îşi ispăşesc pedeapsa prin muncă neremunerată în folosul comunităţii 1280 de persoane, dintre care 11 sunt minori.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu