Greşeli pe care trebuie să le EVIŢI la interviul de angajare

Acceptarea la un interviu de angajare este primul pas in obţinerea job-ului dorit. Din acel moment, contează foarte mult impresia pe care o laşi asupra celui care te intervievează şi chiar şi cele mai mici gesturi îţi pot compromite reuşita, scrie Incont.ro.

"Având în vedere mediul competitiv care există în prezent pe piaţă, sunt uimită de unele geşeli pe care oamenii le fac în timpul interviulu", spune Dana Manciagli, expert în recrutare din Seattle, care a lucrat un deceniu pentru Microsoft, iar acum îşi conduce propria afacere de business training.

Ea şi alţi experţi în domeniu avertizează că până şi cel mai bine pregătiţi candidaţi fac greşeli la interviul de angajare. Iată lista cu cele mai frecvente dintre acestea:
 
1. Nu ai deconectat telefonul înainte de interviu
 
Sunetul de apel al telefonului în timpul unei conversaţii despre locul de muncă pe care îl doreşti îţi poate reduce şansele considerabil. Un manager de recrutare din Manhattan spune că i se întâmplă des acest lucru. "Oamenii îşi cer scuze şi se grăbesc să îşi închidă telefoanele. Dar nu s-au gândit la asta înainte să intre pe uşă? Pentru mine arată o lipsă de pregătire şi nici nu este frumos", spune managerul.
 
2. Eşti prea concentrat pe propria ta persoană
 
Dacă aduci prea mult vorba despre tine în cadrul interviului, vei lăsa o impresie nefavorabilă. "Mulţi candidaţi vorbesc încontinuu despre ei, chiar dacă subiectul nu are nicio legătură cu slujba pentru care aplică. Fie că este vorba de emoţii sau de naivitate, candidaţii îşi reduc sansele de a obţine jobul", explică Manciagli.
 
"Este foarte important să ştii de ce abilităţi şi experienţă ai nevoie. Este un lucru de bază şi ţine de pregătire, dar multă lume nu o face", adaugă aceasta. Contează să vorbeşti la obiect. Iată ce ar trebui să spui: "Din ce am înţeles din fişa postului, căutaţi aceste lucruri. Iată cum pot ajuta".
 
3. Eşti disperat să obţii postul, şi se vede
 
Unii oameni nu au mai lucrat de atât de mult timp, încât îşi doresc cu disperare un loc de muncă şi sunt dispuşi să spună orice ca să îl obţinî. Această atitudine ridică, însă, anumite semne de întrebare. "Vor spune că pot să facă orice li se cere, dar în realitate se gândesc mai mult la cum să îşi plătească ipoteca sau dacă îşi vor permite să plece undeva în vacanţa de vară", explică expertul în carieră Michele Woodward.
 
Oamenii au tendinţa să vorbească mult şi fără noimă atunci când au emoţii. Este mult mai bine să dai răspunsuri scurte şi la obiect.
 
4. Nu poţi răspunde la întrebările de bază privind calificările pe care le ai
 
"Care sunt punctele tale forte?” -  este una din întrebările cel mai des întâlnite în cadrul unui interviu. Cu toate acestea, mulţi dintre cei care se ocupă de angajări spun că majoritatea candidaţilor sunt nepregătiţi.
 
"Chiar şi la nivelurile înalte, oamenii vin cu o listă de lucruri pe care le-au făcut la job-urile anterioare sau vin cu clişee, ceea ce nu e suficient. Companiile vor să afle dacă respectivul candidat este cel mai potrivit pentru slujba în cauză. Vor detalii, evaluări şi reuşite concrete", subliniază Manciagli.
 
La întrebarea privind defectele, poţi profita de ocazie pentru a transforma un lucru negativ într-unul pozitiv. De exemplu, se poate răspunde astfel: "În trecut am avut tendinţa de a munci prea mult, dar acum am învăţat să deleg şi reuşesc să obţin rezultate de două ori mai bune".
 
5. Ai întârziat la interviu
 
"Am auzit toate scuzele posibile. De la blocaje în trafic până la faptul că firma a fost greu de găsit. Indiferent de motiv, înseamnă că nu ţi-ai calculat bine timpul. Le spun clienţilor că daca nu sunt în hol cu 30 de minute înainte de începerea interviului, înseamnă că au întârziat. Trebuie să îşi ia o marjă de siguranţă, relatează un expert în resurse umane.
 
6. Ştii prea puţin sau nimic despre cultura companiei
 
Documentează-te înainte. Apelează la prieteni sau colegi care lucrează în domeniu. Detaliile contează şi este bine să ştii dacă firma este mai conservatoare sau dacă angajaţii trebuie să respecte un anumit cod vestimentar.
 
"Întotdeauna îmi pot da seama despre cât de pregătit este un candidat şi cât de multe ştie despre compania pentru care aplică, în funcţie de felul în care este îmbrăcat", menţionează un director de recrutare.
 
7. Îţi vorbeşti de rău fostul angajator
 
O atitudine negativă nu atrage pe nimeni. În plus, lumea este mică, aşa că ai grijă ce spui despre foştii tăi angajatori. Indiferent de motivele pentru care ai plecat de la fostul loc de muncă, există modalităţi mai diplomate prin care poţi explica asta, chiar dacă atmosfera, şeful sau condiţiile de acolo te-au nemulţumit. Poţi spune că eşti intresat de noi responsabilităţi şi de mai multe provocări sau ca pur şi simplu job-ul pentru care aplici acum ţi s-a părut irezistibil.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu