Greşeală în testul de la BAC la limba română. REACŢIA Ministerului Educației la apelul unui profesor

Ministerul Culturii, Educației și Cercetării a venit cu un răspuns la scrisoarea deschisă trimisă de profesorul Constantin Șchiopu, prin care acesta spune că proba la limba română susținută de absolvenții de liceu la examenul de Bacalaureat ar fi conținut o greșeală științifică.

"Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va analiza minuțios toate sesizările privind calitatea testelor de la examenul de bacalaureat din sesiunea curentă și va întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea unei evaluări corecte și obiective a răspunsurilor oferitede candidații care susțin examenul de bacalaureat.

În contextc menţionăm că pct. 84 din Regulamentul cu privire la examenul național de bacalaureat, aprobat prin Ordinul MECC nr. 47 din 23.01.2018, prevede atât procedura, cât și criteriile de selectare a coordonatorilor și membrilor grupurilor de lucru care au elaborat materialele de examene. Prin urmare, persoanele selectate sunt experți în domeniu, cu vaste experiențe în calitate de autori de subiecte de olimpiadă și examene naționale, precum și deținători ai gradelor didactice unu sau superior/ ai titlurilor științifice.

Totodată, considerăm inoportună și contraproductivă analiza calității testelor înainte ca acestea să fie făcute publice. Reconstituirea din memorie a subiectelor de la examen este interzisă, iar testele propriu-zise urmează a fi publicate pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare la data de 27 iunie 2018, odată cu afişarea în centrele de Bacalaureat a rezultatelor preliminare ale examenului", se menţionează în comunicatul de presă emis de Ministerul Culturii, Educației și Cercetării.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, există un Cod de etică al cadrului didactic iar învinuirile publice adresate unor cadre didactice de către alte cadre didactice reprezintă o încălcare a prevederilor acestui cod.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu