Grecia: Zeci de mii de peşti din lacul unei rezervaţii naturale protejate, găsiţi morţi

Embed:
Zeci de mii de peşti din lacul unei rezervaţii naturale protejate de stat din Grecia au fost găsiţi morţi. Autorităţile elene susţin că s-a întâmplat din cauza temperaturilor ridicate şi a secetei de vara trecută.

"Aceşti peşti au murit din lipsă de oxigen. S-au sufocat. După 2014 şi ploile abundente care au urmat, nivelul apei în iaz a crescut până la trei metri. Ulterior, apa a început să scadă", a spus Athena Patsia, biolog din Grecia.

Un alt factor în această situaţie îl reprezintă schimbările climatice globale. Unii biologi mai invocă şi proiectele ineficiente de gestionare a apei.

"Pentru că nu plouă, nivelul apei scade şi unele tipuri de alge prosperă, inclusiv cianobacteriile, care produc biotoxine. În consecinţă, peştii mor în masă", a spus Vangelis Tsiamantis, medic veterinar din Grecia,

Oamenii spun că reducerea nivelului apei din lac a fost un proces destul de vizibil.

"Cândva era comoara noastră. Lacul era foarte frumos, iar oamenii vizitau tavernele cu peşte. Acum persistă un miros neplăcut de peşte mort, cum ar fi crapii crucieni. Nivelul apei nu este mai mare de 30 de centimetri. Pur şi simplu nu-i oxigen."

Lacul Koroneia face parte din ariile protejate de Uniunea Europeană. Autorităţile elene au depus mai multe eforturi pentru a împiedica secarea lui.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu