Grecia cere amânare pentru aplicarea planului de austeritate

Grecia cere amânarea cu cel puţin doi ani pentru aplicarea planului de austeritate impus de creditorii internaţionali. Cel puţin asta reiese dintr-un document oficial publicat sâmbătă. Potrivit acestuia noul Executiv de coaliţie solicită revizuirea planului de salvare impus ţării de către UE şi FMI şi extinderea datei de plată cu doi ani peste data scandentă prevăzută pentru anul 2014.

Obiectivul acestui plan este de a reduce deficitul bugetar al ţării fără a adăuga noi reduceri de salarii, pensii şi investiţii publice. Mai mult, guvernul elen va revizui reducerea salariului minim şi măsurile luate la începutul acestui an pentru a favoriza pierderile de locuri de muncă în sectorul privat.

Actul estimează că angajatorii şi sindicatele ar trebui să fie autorizaţi la stabilirea nivelului salariului minim în sectorul privat, care a fost redus până la 586 de euro în luna februarie, în cadrul unui pachet de măsuri destinate să însoţească al doilea plan de ajutor internaţional acordat Greciei.

Potrivit presei internaţionale, reprezentanţii Uniunii Europene, Băncii Centrale Europene şi cei ai FMI, vor reveni la Atena la începutul săptămânii viitoare pentru a relua negocierile suspendate de aproape două luni din cauza incertitudinii politice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu