Gravidele infectate cu noul tip de coronavirus sau cele care au simptomele bolii vor putea naşte la Maternitatea Numărul 2 din Chişinău

Embed:

Gravidele care sunt infectate cu noul tip de coronavirus sau cele care au simptomele bolii vor putea naşte la Maternitatea Numărul 2 din Chişinău. Instituţia a fost dotată cu toate cele necesare, iar acolo au ajuns deja cinci femei însărcinate care erau suspectate de îmbolnăvire cu COVID-19. Boala nu le-a fost confirmată, iar între timp una dintre paciente a născut.

"La această maternitate sunt definite două trasee, pentru pacientele confirmate cu COVID şi pentru pacientele suspecte. 19:26 Totodată, s-a făcut prin simulare o instruire şi fortificare a deprinderilor practice ale personalului medical. Faţă de noi a fost îmbrăcat un costum, adică ne-au demonstrat că au şi costume şi că Maternitatea Numărul 2 este pregătită pentru a primi cazurile suspecte", a menționat Tatiana Bucearschi, şeful Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate.

În ţara noastră a fost înregistrat un singur caz de îmbolnăvire cu COVID-19 a unei femei însărcinate. Ea s-a molipsit de la soacra ei care a revenit din Italia. Ulterior, ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că starea femeiei este una satisfăcătoare şi nu există niciun pericol pentru dezvoltarea fătului.

De altfel, şi studiile internaţionale au arătat că periculosul virus nu se transmite de la mamele însărcinate la făt. La o astfel de concluzie au ajuns şi cercetătorii chinezi după ce au monitorizat patru femei infectate care au născut bebeluşi sănătoşi.

loading...

Lasă un comentariu