Grav! Ministrul Sănătății Ala Nemerenco nu a protejat datele copiilor abuzați

Embed:
În loc să protejeze copilul care a fost pus de propria mamă să se sinucidă, dar și minora bătuta, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a dezvăluit date care au caracter personal. Ala Nemerenco a scris pe o reţea de socializare denumirea localităţilor în care s-au produs cele doua cazuri fără precedent. Postarea demnitarului a fost criticată de avocatul poporului pentru drepturile copilului.

"Nu este normal absolut deloc. Orice tratare trebuie făcută fără a indica numele, prenumele, localitate sau orice alte informaţii ce ar putea duce la identificarea copilului. Este încălcare, este publicarea datelor cu caracter personal", a spus MAIA BĂNĂRESCU, avocatul poporului privind drepturile copilului.

Şi reprezentanţii ONG-urile pentru drepturile copiilor au reacţionat la postarea ministrului.

"Nu este cea mai fericită soluţie să spunem localitatea, dacă se menţiona doar nord, sud, ar fi fost o alegere mai bună. Trebuie să fim foarte atenţi pentru a nu cauza traume repetate", a spus LILIANA ROTARU, preşedinte CCF. 

"Eu nu am văzut postare şi filmuleţul, dar pot să mă expun că: atunci când are loc un caz, în care este aflat un copil, aflat în situaţie de risc, ori această publicare a datelor cu caracter personal trebuie evitată. Şi chiar dacă se face, înainte de asta se evaluează riscurile care sunt, pentru a nu mai traumatiza suplimentar copilul, familia şi comunitatea", a spus ALA REVENCO, preşedintele "La Strada".
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu