GRAV! Ciuperci cu termenul de valabilitate falsificat urmau să fie vândute într-un magazin din Capitală

Embed:

Peste 100 de kg de ciuperci, care aveau data ambalării şi termenul de valabilitate falsificat, urmau să fie vândute într-un magazin din Capitală.

Potrivit oamenilor legii, ieri, a fost stopat un automobil condus de un bărbat de 29 ani, care transporta peste 100 kg de ciuperci fără a deţine toate actele necesare prevăzute de lege.

Ca urmare, vehiculul a fost escortat la IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Ulterior, ofiţerii de investigare a fraudelor economice au depistat grave încălcări de legislaţie, privind calitatea şi provenienţa produselor.

Astfel, fiind examinate cutiile cu ciuperci, pe ambalaj poliţiştii au observat data ambalării şi termenul de valabilitate falsificat. Dacă documentarea cazului a avut loc în ziua de 10 mai, atunci pe ambalaje era specificat faptul că, legumele au fost ambalate în ziua de 11 mai 2016.

La întrebările poliţiştilor, şoferul n-a putut oferi explicaţii în acest sens. Respectiv, cutiile cu ciuperci au fost depozitate şi urmează a fi efectuată o expertiză de specialitate.

Totodată, vor fi sesizate şi serviciile de resort din domeniul alimentaţiei publice. Conform primelor constatări, legumele urmau să fie vândute la un magazin din Capitală, în lipsa actelor de provenienţă, facturi fiscale şi certificate de calitate.

Pe acest caz a fost întocmit un proces verbal, fiind aplicată o amendă în mărime de 10.000 de lei firmei care a prestează astfel de servicii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu