GRAV ACCIDENT în raionul Căuşeni. Unul dintre şoferi ar fi adormit la volan. Care este starea pasagerilor

Embed:

13 persoane au ajuns la spital în urma unui accident grav, produs în acesta dimineață în apropiere de satul Hagimus, raionul Căușeni. Potrivit poliţiei, microbuzul de pe linia Tocuz - Bender s-a ciocnit violent de un camion.

Potrivit informaţiilor preliminare, vinovat ar fi şoferul camionului, care a ieşit pe contrasens. Martorii susţin că bărbatul ar fi adormit la volan. 

Impactul s-a produs la ora 9 dimineaţa. În microbuz se aflau 11 pasageri şi şoferul în vârstă de 47 de ani.

Oamenii care munceau în apropiere spun că s-au grăbit să le ofere primul ajutor persoanelor rănite, până la venirea ambulanţei.

"A fost o lovitură puternică. Când ne-am dat seama oamenii erau deja în partea cealaltă. Am alergat şi am scos lumea din rutieră. "

"A fost pălitura şi l-a aruncat pe şosea, jos. Am alergat repede şi ne-am apucat de salvat oamenii. "

În urma accidentului, două persoane au fost internate în Secția Reanimare a Spitalului raional Căușeni. Potrivit medicilor, ceilalți pasageri ajunși la spital primesc îngrijiri în secțiile Chirurgie și Terapie.

Starea tuturor persoanelor este stabilă.

"Doi pacienţi au fost internaţi în secţia reanimare, trei pacienţi au fost internaţi în secţia chirurgie, o pacientă în secţia traumatolog, restul pacienţilor s-a efectuat asistenţă medical de ambulator", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Raional Căuşeni, Ion Ciobanu. 

Fiica unei victime spun că a venit la spital imediat după ce au fost anunţată despre teribilul accident. Aceasta spune că mama ei ar putea rămâne cu sechele pentru toată viaţa.

Printre cei care au avut de suferit nu sunt copii.

Poliția urmează să stabilească cauze și circumstanțele acestui accident.

"Grupa operativă au stabilit că preliminar vinovat în producerea accidentului se face şoferul care se afla la volanul autocamionului, care a ieşit pe partea carosabilă cu sens opus", a declarat ofiţerul de presă al IP Căuşeni, Inga Petrov. 

Bărbatul, care s-ar face vinovat de producerea accidentului are 36 ani şi este originar din regiunea transnistreană. Dacă vina lui se va demonstra, şoferul riscă până la şapte ani de închisoare

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu