Grâu distribuit cu nereguli în raionul Cantemir. Lista beneficiarilor nu corespunde cu cea prezentată la Ministerul Agriculturii

Embed:

O sută de tone de grâu donate fermierilor pentru însemânţare sunt distribuite cu mai multe nereguli. Se întâmplă în raionul Cantemir, unde lista beneficiarilor acestor ajutoare, întocmită de şeful Direcţiei Fitosanitare, nu corespunde cu cea prezentată la Ministerul Agriculturii.

Neregulile în distribuirea grâului au fost depistate de preşedintele raionului Cantemir.

"În lista întocmită de noi figurează şase agenţi economici cu suma totală de 56,4 tone. Din cei şase doar unul se regăseşte în lista care a prezentat-o nu ştiu cine la Ministerul Agriculturii", a menţionat preşedintele raionului Cantemir, Andrei Malaşevschi.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii susţin că grâul este distribuit conform listei întocmite de responsabilii din Cantemir.

"Inspectorul fitosanitar din Cantemir urma să selecteze beneficarii acestor seminţe de grâu. La Ministerul Agriculturii a ajuns o listă de 63 de beneficiari", a precizat şeful de direcţie în cadrul Ministerului Agriculurii, Ion Sula.

Şeful Direcţiei fitosanitare din Cantemir, Ion Pretula, a refuzat să comenteze situaţia creată.

Primarii localităţilor unde a fost depozitat grâul spun că nu au semnat niciun act de predare-primire a sacilor cu seminţe. Mai mult, ei afirmă că nici nu ştiu care este cantitatea de grâu din depozite.

Preşedintele raionului Cantemir a sesizat Procuratura şi Centrul Naţional Anticorupţie despre neregulile depistate.

Ucraina a donat Republicii Moldova 190 de tone de grâu pentru însemânţare, care sunt distribuite femierilor din raioanele afectate de secetă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu