GRAŢIE şi ARTISTISM! Spectacolul de balet "Spartacus" a fost jucat în premieră la Chişinău

Embed:

Graţie, artistism şi o poveste de dragoste plină de suspans. Spectacolul de balet "Spartacus" a fost jucat, în premieră, la Chişinău, în cadrul Festivalului Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu".

Acesta a oferit momente de neuitat, în special pentru 35 de adolescenţi de la centru de plasament  "Preafericitul Iosif" din Capitală. Mulți dintre ei au văzut pentru prima dată un asemenea spectacol. 

Dansatorii din România şi Japonia spun că au avut emoţii deosebite pe scena de la Chișinău. Asta chiar dacă au evoluat în spectacole în toată lumea.

"Dansez Spartacus pentru prima dată şi sunt foarte bucuroasă. Până acum m-am antrenat şi vreau să transmit publicului aceste sentimente", a declarat balerina, Kotomi Hoshino.

"Pentru mine sunt nişte emoţii foarte mari. Este un spectacol foarte dificil, foarte greu. Sunt fericit că m-au chemat, e a doua oară când sunt aici, la Chişinău", a relatat balerinul, Vlad Mărculescu.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, "Edelweiss" le-a făcut o surpriză adolescenţilor de la centrul de plasament "Preafericitul Iosif" din Capitală: i-a adus la spectacolul de balet.

"Deja este o tradiţie pentru noi, anual să oferim peste o sută de bilete copiilor la diferite spectacole. Oferim copiilor de la case de copii, şcoli internat, chiar şi din familii social vulnerabile, unde părinţii nu-şi permit astfel de bilete să procura", a spus coordonatorul proiectelor Edelweiss, Viorica Ţurcan.

Adolescenţii spun că spectacolul i-a lăsat fără cuvinte:

"A fost foarte interesant, prima parte. Sper că a doua tot o să fie foarte interesantă. Mişcările sunt foarte, şi aş vrea şi eu să devin tot aşa."

"M-a impresionat cel mai mult când pe Spartacus l-a cumpărat. Momentul acesta a fost cel mai captivant".

Sala a fost arhiplină. Publicul a rămas impresionat de prestaţia balerinilor şi i-au aplaudat minute în şir:

"Foarte frumos, balerinii foarte frumos dansează. Tare mult mi-a plăcut".

"În general, spectacolul este fain, jocul actorilor este minunat. Am savurat spectacolul".

Festivalului Internaţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" este la cea de-a 24-a ediţie. Acesta se va încheia în data de 18 septembrie. Evenimentul este organizat cu susţinerea Fundației lui Vlad PlahotniucEdelweiss” și se desfășoară sub egida premierului Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu