Grant de ZECE MILIOANE DE EURO pentru Moldova de la germani. Pentru ce vor fi utilizaţi banii

Embed:

Germania oferă un grant în valoare de zece milioane de euro pentru a îmbunătăți accesul populației la sanitație în școli.

Banii vor fi utilizați în susținerea proiectului, care este în derulare, privind aprovizionarea cu apă a localităților din sudul țării.  Anunțul a fost făcut de ambasadorul Germaniei la Chișinău, Ulrike Knotz, care a semnat un acord de cooperare cu ministrul de Externe, Andrei Galbur. 

"Mă bucur mult faptul că putem semna astăzi un nou acord de colaborare pentru dezvoltare. Noi dorim să îmbunătățim condițiile de trai ale populației RM și să susținem țara pe calea reformelor asociate cu apropierea de UE. Acest acord, de fapt, ca și întregul nostru ajutor, nu reprezintă un aport la buget", a menţionat ambasadorul Germaniei în Moldova , Ulrike Knotz.

În prezent, sunt în derulare alte trei proiecte, în valoare de șase milioane de euro, care au fost demarate acum trei ani. Acestea se referă la modernizarea serviciilor publice locale, sporirea calităţii şi eficienţei în domeniul asistenţei medicale, cât şi consilierea prim-ministrului în domeniul dezvoltării economice. Până în prezent, Germania a oferit suport financiar Moldovei în valoare de 120 de milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu