Grădiniţa "Lăstăraş" din satul Drăguşeni, raionul Străşeni, s-a mutat în casă nouă. Premierul Pavel Filip a participat la eveniment

Embed:

Grădiniţa "Lăstăraş" din satul Drăguşeni, raionul Străşeni, s-a mutat la casă nouă.

Fostul gimnaziu din localitate a fost renovat şi dotat cu toate cele necesare pentru micuţi. După renovare a fost deschisă şi o grupă creşă pentru micuţii de la un an şi jumătate.

Lucrările au durat patru luni şi au costat 3,5 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul de stat. Părinţii sunt încântaţi de faptul că toţi copii din sat vor putea merge la grădiniţă.

"Copilul meu e foarte mulţumit vine zi de zi cu mare dragoste la grădiniţă. Noi le mulţumim pentru toată munca şi ajutorul acordat satului nostru", a declarat o mămică.

"Aici e mai bine, condiţiile sunt mai bune. Aici e mai cald, spaţiul e mai mare au unde se juca. La copii le place vine cu bucurie la grădiniţă", a spus o altă femeie.

Grădiniţa a fost dotată cu o bucătărie modernă, o spălătorie şi un depozit pentru alimente.

"Bucătăria este dotată cu toate cele necesare avem aragaz, frigider pentru probe, cratiţe mari. Avem cu ce lucra. Aici e mai bine", a spus Elena Nică, bucătăreasă.

" În vechea clădire aveam doar două grupe şi nu dispuneam de bufet . Adică avem doar că bucătăria era pentru toate grupele. Acum e mai bine e alt climat, alte condiţii atât pentru noi cât ţi pentru copii. Beneficiarii
direcţi ai acestui proiect sunt copiii şi ei sunt viitorul ţării", a spus Ana Bucur, director interimar al Grădiniţei din Străşeni.

La inaugurarea grădiniţei a fost şi premierul Pavel Filip. Acesta a venit cu daruri pentru micuţi.

"Sunt investiţii pentru copii şi de asta avem grijă. Anul viitor la insistenţa foarte mare a domnului primar sunt prevăzuţi bani din bugetul statului pentru a continua renovarea grădiniţei. Pare-mi-se mai mult de un milion de lei", a subliniat Premierul Pavel Filip.

Din 1 aprilie 2019 va fi implementat un proiect pilot în şcolile şi grădiniţele din în raionul Străşeni. O companie din Finlanda va presta servicii de catering. Acesta este primul raion din ţară care va beneficia de aceste servicii.

"Sperăm că o să dea rezultate şi după experienţa noastră să fie extinsă în toate raioanele şi întreaga ţară. Ideia este să alimentăm copii corect şi să obţină acele calorii de care au nevoie", a declar Mihail Popa, preşedintele raionului Străşeni.

Grădiniţa " Lăstăraş " din satul Drăguşeni este frecventată de 70 de copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu