Grădiniţă fără mobilă: Copiii din Măgdăceşti dorm câte doi în pat

Embed:

Dorm câte doi sau chiar trei pe un pat. Mai mult, din lipsă de spaţiu, mănâncă şi se joacă tot acolo, unde dorm. Este vorba despre copiii care fecventează grădiniţa din satul Măgdăceşti, Criuleni. Administraţia instituţiei spune că o soluţie ar fi construcţia unei anexe, însă bani pentru aceasta nu sunt.

"Vreau singură, să încap", a spus o fetiţă. 

Educatoarele spun că le este foarte greu să lucreze în condiţiile în care spaţiul este limitat, iar mobilierul nu este suficent.

"Uneori se întâmplă că poate să fie şi trei copii pe pat, e foarte greu. Aici este şi dormitor, şi sala de joacă2, povesteşte o educatoare. 

"Practic în aceşti 80 de metri că mai mult nu sunt, noi suntem 50 de persoane, respirăm cu acelaşi aer împreună ne jucăm nu este normal aşa ceva", consideră o altă educatoare.

Mai mult, directorul instituţiei preşcolare spune că alţi 150 de copii aşteaptă să fie înscrişi la grădiniţă. Pentru a fi acceptaţi, o soluţie ar fi construcţia unei anexe.

"Plângeri la primărie, plângeri la Guvern, plângeri la Parlament noi am trimis mulţi ani la rând scrisori pentru viaţa şi sănătate copiilor", explică directoarea grădiniţei "Floricica", Galina Roşca.

Administraţia locală spune că a elaborat proiectul anexei, însă nu are bani pentru construcţia acesteia.

"Pe baza proiectului acestei anexe avem nevoie de trei milioane jumătate de lei pentru a da în exploatare acest bloc pentru 100 de copii. Noi socotim chiar vreo 500 de mii noi din primărie cu părinţii cu toţii ne unim şi le adunăm", declară primarul satului Măgdăceşti, Liuba Cojocaru. 

Grădiniţa "Floricica" din Măgdăceşti este frecventată de 250 de copii, însă instituţia dispune de spaţiu prevăzut doar pentru 140 de copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu