GRADINIŢĂ DISTRUSĂ de ploi, în satul Ochiul Alb, după ce muncitorii au dat jos acoperișul și L-AU LĂSAT BALTĂ (VIDEO)

Embed:

Dezastru total la o grădiniţă din satul Ochiul Alb, după ce o echipă de muncitori au început lucrările pentru acoperiş, dar le-au lăsat baltă şi ploile torenţiale au distrus întreg mobilierul. Apa a pătruns în toate sălile, iar acum totul arată deplorabil. 

La adresa redacţiei PUBLIKA.MD a venit o scrisoare din partea unui consilier local, în care acesta povesteşte şi descrie iresponsabilitatea de care au dat dovadă reprezentanţii companiei de construcţii, astfel creând pagube enorme grădiniţei.

Conform martorului, lucrările pentru reparația acoperișului grădiniţei Nr.1 "Ghiocel", din satul Ochiul Alb, raionul Drochia, au fost începute la data de 11 iunie, de către SRL Prima Tirax Nord, cu sediul în oraşul Râșcani. După efectuarea lucrărilor de descoperire a acoperişului, muncitorii au încetat să mai lucreze, fără să anunţe din ce cauză. Astfel, în urma ploilor puternice din 21 iulie, "a fost afectat mobilierul din grupe, precum şi tavanele, pereții, două calculatoare, paturile copiilor pe care se aflau saltelele, pernele şi plapumile", stipulează în scrisoare, Eugen Axenti, consilier local.

Dar iresponsabiltatea muncitorilor nu se limitează la atât, dintr-un video expediat de acelaşi martor, se observă că materialul demolat de pe acoperiş se află pe teritoriul grădiniței şi chiar o înconjoară, împiedicând intrarea în instituţie. Tot din video, se mai observă că atât scările din interior, cât şi podeaua din bucătărie, din camera de joacă a copiilor şi cea de somn sunt acoperite de apăŞi instalaţia electrică din gradiniţă a fost afectată de ploaie, din imagini se vede cum din prize şi lustre curge apă.

De obicei în camera pentru somn sunt paturi, dar pe timp de ploaie sunt vase în care să se strângă apa ce curge din tavan. "Podeaua este de lemn, iar lemnul nu rezistă mult timp umedităţii şi va trebui schimbat în totalitate", spune o persoana care a venit să vadă calamitatea.

"De toate ce s-a întîmplat au fost anunțați responsabilii de efectuarea lucrărilor SRL "Prima Tirax Nord", cu sediul în Rîșcani, inclusiv și domnul primar al satului Ochiul Alb, Tudor Șonțu, însă pînă în prezent nu s-au întrepris măsuri", mai scrie martorul în petiţie.

Consilierul local speră că autorităţile de control se vor sesiza şi vor investiga acest caz, iar cei vinovaţi să fie traşi la răspundere conform legii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu