Grădiniţa care a hrănit copii cu viermi, subiect de discuţie în Parlament. Ce a spus vicedirectorul ANSA

Embed:

Noi detalii în cazul grădiniţei 157 din Capitală, care hrănea copiii cu hrişcă cu viermi. Potrivit Agenţiei Naţională de Siguranţă a Alimentelor, produsul a fost cumpărat deja cu impurităţi. În acest sens, agentul economic urmează să fie sancţionat. Problema a fost discutată astăzi, în plenul Parlamentului. 

În timpul audierii privind alimentaţia în instituţiile de învăţământ din ţară, vicedirector ANSA, Ion Toma a declarat că în urma investigaţiilor preliminare s-a stabilit că toate cele 54 kilograme de hrişcă au fost cumpărate cu impurităţi.

"Evident că este vinovat şi furnizorul produsului alimentar, fără îndoială. Acolo se fac controale la întreprinderea respectivă şi o să fie aplicate sancţiuni", a spus Ion Toma, vicedirector ANSA.

Totuşi, Toma a sugerat că şi bucătăresele de la grădiniţă ar fi trebuit să prelucreze produsul înainte de a-l prepara.

"Nu vreau să pasez, dar atunci când se ia un produs alimentar, înainte de a-l pune în cratiţă, evident că sunt nişte reguli generale de igienă, care, odată respectate, ar fi semnalat îndată acest lucru şi ar fi stopat livrarea acestui produs în procesul tehnologic", spune Ion Toma, director adjunct la ANSA.

Directoare grădiniţei neagă faptul că bucătăreasa ar fi fost neglijentă.

"Nu aş crede, fiindcă bucătăreasa are multă experienţă de muncă şi nu aş crede că dumneaei nu poate spăla hrişcă", a menţionat Marina Sclifos, directoarea grădiniţei 157.

Cu câteva zile în urmă, câţiva părinţi ai copiilor care frecventează grădiniţa 157 din Capitală s-au plâns că micuţii au primit la micul dejun hrişcă cu viermi. Ulterior, directorul instituţiei preşcolare, dar şi bucătăreasa au fost sancţionaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu