Grădinița 166 din Capitală va fi renovată. Un agent economic va investi peste 20 de milioane de lei

Embed:

Grădinița numărul 166 din sectorul Buiucani al Capitalei își va redeschide ușile din septembrie anul viitor. Până atunci, clădirea va fi total renovată la iniţiativa primăriei. Acolo vor fi deschise 380 de locuri pentru copii.

Instituția a ajuns într-o stare deplorabilă după ce, în 2006, a fost închisă şi a ajuns un loc unde se adunau oamenii ai străzii şi consumatori de droguri.

Locuitorii blocurilor din preajmă au salutat proiectul municipalităţii:

"Susţin ideea. Ar fi foarte bine. Nu avem nevoie de centre comerciale, ci să se facă totul pentru copii, pentru viitorul nostru".

"Vreau ca aici să fie grădiniță, pentru că oamenii stau în rând câte tre ani pentru un loc. Copilul încă nu s-a născut, dar ei se pun deja în rând".

Agentul economic care va finanţa şi va efectua lucrările de reparație spune că este mult de lucru. Din clădire au rămas doar fundamentul și pereții.

"Obligațiile noastre sunt rețelele interioare, pereții, acoperișul, putem spune varianta albă, fără mobilier", a menţionat valeriu Guzun, agent economic.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a mers în inspecție la faţa locului.

"Este unul din sectoarele problematice unde nu avem locuri și copiii stau în rând pentru a se înscrie la grădiniță. Mă bucur că încă nu a pus nimeni mâna pe teritoriul grădiniței ca să se facă o biserică sau o clădire. Este o prioritate absolută pentru mine ca aici să fie o grădiniță și nu o construcție cu 16 etaje", a declarat Ruslan Codreanu.

Iar cei de la Direcția Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani deja se ocupă de recrutarea personalului pentru grădiniță.

"Din anul acesta o să încercăm să vorbim cu universitățile, cu specialitățile de la pedagogie, psihologie ca să-i convingem pentru educatori. Ulterior, o să încercăm să formăm mai întâi personalul auxiliar", a declarat Veronica Solomiţchi, șef direcție Educație, Tineret și Sport, Buiucani.

Investiţiile agentului economic pentru restaurarea grădiniței se ridică la circa 20 de milioane de lei, iar primăria va contribui la amenajarea teritoriului și instalarea mobilierului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu