Grădina Zoologică din Chişinău se modernizează. Vizitatorii vor putea hrăni animalele

Embed:
Grădina Zoologică din Chişinău se modernizează. Administraţia amenajează "Curtea Rurală", un spaţiu unde vizitatorii vor putea să mângâie animalele, să le hrănească și să facă poze cu ele. Conducerea parcului zoo consideră că în acest fel va atrage mai mulţi vizitatori, în special, copii.

Câteva săptămâni au mai rămas până la finalizarea noii atracţii a grădinii zoologice. Zona e amplasată chiar la intrare. Ideea a fost preluată din străinătate, unde există de mulţi ani astfel de spaţii pentru copii.

"În această "Curte Rurală" vor fi animale obişnuite cu oamenii şi care nu sunt pretenţioase. Copiii şi adulţii vor putea să le hrănească din mână, să le mângâie şi chiar să le îmbrăţişeze", a spus directorul adjunct al Grădinii Zoologice, Serghei Pînzari.

În Curtea Rurală vor fi aduse capre, iepuri, păsări, hamsteri şi un măgăruş. Pentru accesul în Curtea Rurală nu vor fi percepute taxe suplimentare. Singura condiţie este ca vizitatorii să nu hrănească animalele cu mâncare adusă de acasă.

"Acest măgăruş are doar câteva săptămâni. El va fi adus în Curtea Rurală, iar doritorii vor putea să-l mângâie", a spus administratorul Grădinii Zoologice, Olga Iuzvac.

Un alt locatar al "Curţii Rurale" va fi puiul de cămilă născut acum o lună şi jumătate, care a devenit între timp o adevărată vedetă.

Până la venirea verii, va fi amenajat şi un terariu pentru reptile.

"Acolo vor fi expuși aproximativ 12 șerpi, inclusiv cel mai mare animal din grădina noastră zoologică - anaconda paraguayană, care are mărimi destul de impresionante" a spus directorul adjunct al Grădinii Zoologice, Serghei Pînzari.

Toate lucrările de modernizare și amenajare a parcului zoo sunt făcute din resurse financiare proprii. La grădina zoologică sunt în prezent peste 1600 de animale. În jur de 300 de mii de oameni trec anual pragul parcului zoo din Chişinău.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu