Grădina exotică la Cigârleni! O tânără creşte fructe şi legume aduse din toate colţurile lumii

Embed:

O tânără din satul Cigârleni, raionul Ialoveni, şi-a făcut o grădină cum nu mai găseşti. Mariana Şeremet a decis să crească acasă fructe şi legume care nu se întâlnesc prin părţile noastre, pentru a vedea dacă se pot adapta la condiţiile noastre climaterice.

"La încheierea anului 2015 am ajuns la concluzia ca tre sa creăm ceva şi am creat Grădina Moldovei. Încerc să aliez estetica şi productivitatea. Această grădină are ca scop să fie ca un fel de grădină experimentală", a spus Mariana Şeremet. 

Acum doi ani, tânăra a început să aducă tot feluri de de plante din diferite ţări. Îngrijirea lor necesită însă mult efort şi dăruire.

De exemplu, "Buretele vegetal", chiar dacă este rezistent la secetă, are nevoie de multă apă ca să se dezvolte.

"Aici îl vedem încă în stare verde, încă e în proces de creştere. Iată cum arată când este uscat. În interior el este foarte fibros şi se taie mici felii şi se foloseşte pentru uz casnic. Dacă îl culegem micuţ, se poate de mâncat crud", a spus Mariana Şeremet. 

Tomatillo este o plantă originară din Mexic, care, de asemenea, a prins rădăcini în grădina din Cigârleni. Fructul poate fi folosit la salate, dar şi pentru ciorbe sau sosuri.

Iar dovleacul de ceară este originar din Asia şi e foarte rezistent la temperaturile scăzute.

Deşi este arhitect de meserie, Mariana Şeremet se ocupă de grădinărit de aproape opt ani. Acasă la ea cresc aproape 200 de soiuri de plante exotice, pe o suprafaţă de 2400 de metri pătraţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu