Gospodarii care culeg strugurii în octombrie se vor bucura de bobiţe savuroase şi vin tare

Soarele de toamnă a îndulcit strugurii. Gospodarii care au ales să culeagă recolta în octombrie se vor bucura de bobiţe savuroase şi vin tare. Este și cazul familiei Petrea din satul Costești, raionul Ialoveni, care a așteptat vremea bună și abia acum a început să strângă strugurii.

"Îmi părea verde. Când guşti o bobiţă şi nu-ţi palce, cum poți să o pui în ladă și să o dai să o mănânce altul? Acum e gustul cela de Moldovă gustoasă, dulce", a spus agricultorul Sergiu Petrea. 

Sergiu Petrea spune că recolta din acest an este una bogată.

"Deși a fost secetă mare, avem o roadă foarte mare, mai mare ca anul trecut și sunt mai frumoși strugurii, sunt mai lungi, bobița e mai mare", a spus agricultorul Sergiu Petrea. 

Meteorologii anunță că temperaturile ridicate nu sunt o normalitate pentru această perioadă a anului. Acestea depășesc cu peste cinci grade norma. Ultima oară, atât de cald în octombrie a fost în anul 1993.

"Asemenea temperaturi se înregistrează odată la cinci, zece ani. Însă aceste temperaturi care au fost zilele anterioare de plus 26 de grade le-am avut semnalate și în anul 1993", a declarat meteorologul Natalia Ungureanu. 

De săptămâna viitoare, vremea se va răci treptat, iar mercurul din termometre va coborî până la 10 grade.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu