Gorincioi rămâne fără fotoliu. Parlamentul a anunţat concurs pentru funcţia ce o deţine acesta

Parlamentul a aprobat eliberarea din funcţie a membrului Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Gheorghe Gorincioi. Propunerea a fost făcută în plenul Parlamentului de către preşedintele Comisiei Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media, Corina Fusu.

"În pofida faptului că fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Gorincioi a atins vârsta de pensionare acesta continuă să rămâna membru al instituţiei", a explicat Fusu în faţa deputaţilor.

În scurt timp, comisia  de profil va începe procedura de desemnare a unui nou membru al CCA.

Amintim că Gheorghe Gorincioi a depus cerere de demisie din funcţia de preşedinte al CCA, deoarece atinsese vârsta de pensionare, împlinind vârsta de 62 de ani. Cu toate acestea, Gorincioi îşi continuă activitatea la Consiliul Coordonator al Audiovizualului în funcţie de membru al acestei instituţii.

Potrivit Codului Audiovizualului, Gorincioi era obligat să anunţe Parlamentul că iese la pensie cu o lună înainte de a împlini 62 de ani. Acets lucru însă nu s-a întâmplat. Gheorghe Gorincioi a fost preşedinte al CCA din septembrie 2007 până în martie 2011.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu