Google va primi acțiuni la Uber în valoare de 244 de milioane de dolari

Google a acuzat Uber de furt de tehnologie, după ce Uber a achiziționat o companie din același domeniu, numită Otto, fondată de un fost inginer al său care supraveghea proiectul mașinilor care se conduc singure. Numele acestuia este Anthony Levandowski.

Google afirma că acesta a descărcat 14.000 de documente secrete despre tehnologia sa, care mai apoi au ajuns la Uber.  Aceasta din urmă a negat, dar la proces Kalanick a recunoscut că a vrut să-l angajeze pe Levandowski încă din 2015.

De asemenea, Bill Gurley – partener în cadrul fondului de investiții Benchmark Capital, unul dintre primii investitori în Uber – a declarat că șefii serviciului de transport au spus că nu există nicio problemă cu achiziția Otto. Acesta a spus că un raport al firmei de securitate cibernetică Stroz Friedberg a arătat că Levandowski avea în posesia sa un număr de cinci discuri cu proprietate intelectuală de la Waymo, divizia de mașini inteligente a Google.

Culmea, Google a fost la rândul său investitor în Uber, dar relațiile dintre cele două companii s-au răcit din 2015, când Uber a început cercetări în domeniul mașinilor autonome, scrie libertatea.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu