Google va plăti de milioane de dolari pentru finalizarea unei investigaţii privind viaţa privată a copiilor, încălcată de YouTube

Google va plăti până la 200 de milioane de dolari pentru finalizarea unei investigaţii a Comisiei Federale pentru Comerţ din SUA legată de încălcarea de către YouTube a legislaţiei privind viaţa privată a copiilor, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

Acordul va fi anunţat săptămâna viitoare. Suma ar fi cea mai mare amendă pentru încălcarea respectivelor prevederi legale.

Google a refuzat să comenteze.

Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a votat cu trei voturi la două în favoarea aprobării acordului şi l-a trimis la Departamentul de Justiţie pentru analiză.

Washington Post a relatat în iulie despre aprobarea acordului, dar nu şi despre amenda civilă implicată.

Acordul va depăşi recordul precedent stabilit în februarie, privind o amendă civilă de 5,7 milioane de dolari impusă companiei Musical.ly.

Senatorul democrat Ed Markey a declarat că FTC a lăsat YouTube să scape cu o amendă simbolică pentru nerespectarea confidenţialităţii datelor, scrie mediafax.ro

Google a lansat săptămâna aceasta YouTubeKids, definit drept un mediu sigur pentru copii, astfel încât aceştia să să exploreze, dând în acelaşi timp părinţilor instrumentele pentru personalizarea experienţei copiilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu