Google sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor printr-un doodle special

Google simte dragostea. De Valentine's Day, Google şi-a schimbat logoul şi sărbătoreşte printr-un doodle special.

Valentine's Day este Ziua Îndrăgostiţilor în tradiţia occidentală, care se sărbatoreşte pe data de 14 februarie. Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi. În Franţa, o ţară tradiţional catolică, Valentine's Day este cunoscută simplu drept Sfantul Valentin şi este sarbatorită ca în restul ţărilor occidentale. În Danemarca şi Norvegia 14 februarie este cunoscută ca "Valentinsdag".

Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulţi oameni îşi fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viaţă sau trimit o felicitare unei iubiri secrete. În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială.

În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, aşa că pe 14 februarie plantele şi florile încep să crească.

Ziua Îndrăgostiţilor este cunoscută și ca sfântul Valentin. O legendă spune că Valentin a fost un preot creştin de la curtea împăratului roman Claudius al II-lea, cel care a interzis căsătoriile. 

Totuși, preotul nu s-a conformat și a continuat să cunune cuplurile în taină. Pentru asta a fost întemniţat şi condamnat la moarte. În 14 februarie, anul 269, el a fost decapitat. Două secole mai târziu, papa Gelasius întâi a decis ca pe 14 februarie să fie sărbătorit Sfântul Valentin, care a rămas în istorie drept protectorul îndrăgostiţilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu