Google prezintă Android 9 Pie Go Edition, cea mai light versiune de Android pentru telefoane low-cost

Android Go şi-a făcut debutul anul trecut ca o ediţie simplificată de Android 8.1 Oreo, de atunci reuşind să ajungă în echiparea a mai mult de 200 modele smartphone, comercializate în peste 120 de ţări.

Între timp, Google a dezvăluit noua versiune Android 9 Pie, fiind doar o chestiune de timp până ce aceasta să fie adaptată la formatul Android Go.

Potrivit companiei, Pie Go ocupă şi mai puţin spaţiu în memoria dispozitivelor, făcând din nou posibilă lansarea de produse smartphone cu 8GB spaţiu de stocare, sau mai puţin, destinate pieţelor emergente şi cumpărători pentru care preţul este principalul factor în luarea unei decizii de cumpărare.

Până la finalul acestui an, alţi 100 de producători OEM urmează să lanseze modele smartphone bazate pe Android Go.

Google promite că fiecare smartphone echipat cu versiunea Android Pie Go va avea 5.5GB liberi din memoria cu o capacitate totală de 8GB, chiar şi după instalarea primelor update-uri. Spre comparaţie, versiunea anterioară Oreo Go ocupa cu 500MB mai mult, iar o instalare Android Oreo non-Go ar lăsa liberi doar 2.5GB din memoria de 8GB a unui telefon entry-level, scrie go4it.ro

Versiunea Android Go a platformei Google vine la pachet şi cu o selecţie de aplicaţii în ediţie „Go”, optimizate pentru folosirea eficientă a resurselor de memorie şi procesor. Acestea sunt disponibile pentru download în magazinul Google Play, inclusiv pentru telefoane care rulează versiuni standard de Android.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu