Google marchează Ziua Naţională a României printr-un doodle special (FOTO)

Ziua Naţională a României este sărbătorită şi de Google. Gigantul motor de căutare i-a unit pe toţi românii cu un doodle special de Ziua Naţională, scrie rtv.net.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de felicitare omologului său român, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Totodată, un kilometru de tricolor va fi desfășurat, în premieră, pe 1 decembrie pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

Evenimentul are scopul de a marca 98 de ani de la Marea Unire din 1918.

Tricolorul va fi atât de mare, încât va fi desfășurat de la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt până aproximativ la strada Armenească. Evenimentul este organizat de Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie”.

Tricolorul a fost cusut timp de două luni și a fost adus din România. După eveniment, tricolorul uriaș va fi tăiat în bucăți a câte 10 metri și dăruit școlilor și liceelor din Republica Moldova.

Totodată Primăria municipiului Chişinău informează că traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Maria Cebotari - Mihai Eminescu, va fi suspendat între orele 13:00-15:30.

În perioada de timp respectivă, traficul rutier va fi redirecţionat pe străzile adiacente, iar transportul public va circula pe str. Bucureşti, în ambele direcţii.

Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu