#realIT. Google lansează Android Oreo Go edition, o versiune optimizată pentru telefoane ieftine

Embed:

De multe ori, singura opţiune posibilă pentru cumpărătorii din ţări cu economie mai puţin dezvoltată, telefoanele low-cost bazate pe Android reprezintă o proporţie semnificativă din totalul dispozitivelor comercializate, motiv suficient pentru Google să livreze acestora o versiune personalizată de Android Oreo, optimizată pentru configuraţii cu 512MB sau 1GB memorie RAM.

Versiune redusă a ediţiei oficiale Android Oreo 8.1, Go edition ocupă cu 50% mai puţin spaţiu în memoria internă a dispozitivelor şi vine echipată cu o versiuni Lite ale aplicaţiilor Google oficiale: Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome şi Files Go.

Utilizatorii pot suplimenta aplicaţiile livrate vizitând magazinul Google Play, unde au la dispoziţie o secţiune dedicată aplicaţiilor optimizate pentru folosirea eficientă a resurselor de procesor şi memorie. Desigur, atunci când nu avem de ales, putem instala şi aplicaţii obişnuite de Android.

Google promite că va livra Android Oreo Go edition în cursul lunilor următoare, însă fără a preciza un calendar exact, scrie go4it.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu