Google îşi forţează utilizatorii să migreze pe Android, după ce "a îngropat" aplicaţia Waze pe WP

Populara aplicație Waze, software de navigație GPS în timp real, pare a fi fost îngropată pentru totdeauna de către proprietarul acesteia, compania Google, pentru Windows Phone.

Mai mulți utilizatori ai aplicației Waze care o foloseau pe telefoane Windows Phone 10 (spre exemplu terminalele Microsoft și Nokia Lumia) au avut săptămânile trecute supriza neplăcută de a vedea că aplicația se închide pur și simplu la câteva secunde de la pornirea acesteia. Orice operațiuni clasice de soluționare a problemei, de genul reinstalarea aplicației, reset-ul telefonului, sunt inutile.

Paradoxal însă, odată dezafectat traficul de date către serverele Waze, aplicația funcționează, nu se închide, desigur fără a oferi serviciul de trafic în timp real, atât de util, scrie digi24.ro.

Închiderea serviciului a fost primită cu tristețe de utilizatorii aplicației Waze pe WP. Este încă un pas prin care Google pare a determina utilizatorii altor sisteme de operare să migreze spre terminale Android în condițiile în care cota de piață a acestui sistem de operare a ajuns la aproape 90% de la 1,6% acum zece ani.

Aplicația este apreciată de mulți automobiliști căci îi informează automobiliștii asupra gropilor din carosabil, pericolelor din trafic sau amplasării echipajelor de poliție și radarelor.

Lansată în urmă cu vreo cinci ani pentru Windows Phone, aplicația Waze a fost rapid părăsită de Google, căci din 2016 a fost stopat orice suport. În anii scurți de atunci dezvoltatorii aplicației nu au oferit și facilitatea de rutare și averizare vocală însă utilizatorii WP foloseau indicațiile de pe ecran. WP mai are o cotă de piață de 0,3%, ceea ce înseamnă că la un număr total de telefoane inteligente de 3 miliarde există aproape 10 milioane de utilizatori de WP.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu