Google introduce bannere cu reclame în pagina dedicată căutărilor pentru imagini

În curând, bannerele de reclame nu vor mai apărea doar în interogările Google Search, ci şi în pagina dedicată căutărilor pentru imagini a motorului de căutare. Astfel, gigantul online propune achiziţionarea directă a produsului dorit, scrie noobz.ro.

Spre exemplu, dacă vei căuta la imagini "smartphone Samsung Galaxy S7 Edge", în afară de fotografii cu dispozitivul de pe anumite website-uri, vor apărea şi reclame pentru flagship din ofertele diferiţilor operatori de telefonie mobilă sau retaileri.

Google intervine astfel în procesul normal urmat de utilizatorii Google Search aflaţi în căutarea unui produs anume, oferind acestora posibilitatea să ajungă direct la produsul dorit, fără a mai fi necesară o vizită suplimentară pentru consultarea ofertei unui magazin de specialitate.

Pentru ca proiectul să fie de succes, reclamele afişate vor fi adaptate în funcţie de regiunea în care se află utilizatorul, acordând prioritate magazinelor locale. Vizitatori vor putea afla dacă un magazin permite sau nu preluarea produsului direct din magazin, iar un panou separat va permite consultarea rapidă a ofertei de produse.

Într-un final, acest mod de promovare ar trebui să scutească vizitatorii de vizitele lungi în magazine, permiţând găsirea şi adăugarea produsului în coşul de cumpărături dintr-un singur pas, deşi modul de cumpărare diferă de la un utilizator la altul, iar sugestiile oferite de Google prin sistemul de reclame ar putea să nu fie suficiente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu